Jelentkezz Te is gimnáziumba!

Kiket vettek fel az előző tanévekben gimnáziumba?


Ez a honlap megmutatja Neked, hogy a különböző gimnáziumokba1 milyen tanulókat vettek fel. A honlapon található információk abban segítenek, hogy a számodra megfelelő gimnáziumot választhasd ki: egy olyan gimnáziumot, amelybe tanulmányi eredményed alapján jó eséllyel felvesznek.

Hogyan használd a honlapot? A lenti keresőben válaszd ki azt a várost, ahol laksz, vagy ahol tovább szeretnél tanulni. A zöld színű szűrés gomb megnyomása után a településen található összes gimnázium megjelenik. Egy konkrét iskolára is rákereshetsz, ha az „Intézmény” mezőbe elkezded begépelni a Téged érdeklő iskola nevét. Az ábra megmutatja majd neked, hogy az előző tanévekben felvételt nyert diákok milyen tanulók voltak2 , amikor ők 7. osztályba jártak.

Az ábrákon iskolánként kettő adatot láthatsz majd 3.

  •   Az átlag azt jelenti, hogy a felvételt nyert diákok többségének milyen teljesítménye volt (vagyis milyen tanuló volt, illetve milyen felvételit írt). Például, ha Neked ilyen átlagod van, akkor az előző tanévekben jó eséllyel felvettek volna az adott iskolába.
  •   A minimum azt jelenti, hogy mi az a legalacsonyabb teljesítmény (tanulmányi eredmény és/vagy felvételi pontszám), amivel az előző tanévekben még be lehetett kerülni az adott iskolába. Például, ha Neked ilyen átlagod van, akkor az előző tanévekben tanévben még ezzel az átlaggal is felvettek volna az adott iskolába.
Látni fogod, hogy neked is van esélyed gimnáziumba járni. Ha a tanulmányi eredményed jó, vagyis az ötösök mellett hármas és négyes osztályzataid is voltak a 7. év végi bizonyítványodban, akkor is jó eséllyel bekerülhetsz sok gimnáziumba. Jelentkezz Te is gimnáziumba!

Szűrési feltételek